Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αν και το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) αποφάσισε τη μείωση της ποινής απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο σε τέσσερα από τα έξι χρόνια και μέιωση του προστίμου από τις 80.000 στις 60.000 ευρώ - ωστόσο διατήρησε τον αποκλεισμό του Μισέλ Πλατινί από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

 

Έτσι, ο Μισέλ Πλατινί αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του από το τιμόνι της UEFA, όπως προανήγγειλε δικηγόρος του Γάλλου παράγοντα, λίγο μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου,

Μετά τη μείωση της τιμωρίας του μόνο κατά δύο χρόνια, η θητεία του στην προεδρία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όπου είχε επανεκλεγεί το 2015, παίρνει πρόωρα τέλος.

Ο 60χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου είχε τιμωρηθεί λόγω μιας πληρωμής από τον επίσης τιμορημένο Ζεπ Μπλάτερ το 2011, που αφορούσε υπηρεσίες από το 1998 μέχρι το 2002 - μία πληρωμή που η επιτροπή ηθικής της FIFA έκρινε ύποπτη.

Ο Μπλάτερ, που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Πλατινί στο CAS, έχει προσφύγει επίσης σε αυτό και αναμένεται το προσεχές διάστημα να εξεταστεί το δικό του ζήτημα.

ΠΗΓΗ : news.gr

Περισσότερα...