Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ – ΟΡΑΤΗ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΦΤΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Στο …κόκκινο βρίσκονται τα νοικοκυριά, αδυνατώντας να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.
Όσο η δημοσιονομική κατάσταση επιδεινώνεται, με την ανεργία να παραμένει στα ύψη και τις υποχρεώσεις να αυξάνονται, αποδεικνύεται πως όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί είναι έωλοι και ο κίνδυνος ενεργοποίησης του κόφτη μισθών και συντάξεων από την άνοιξη του 2017, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς το Δημόσιο έφτασαν το Μάιο στα 5,584 δισ. ευρώ, και ήταν κατά 1,254 δισ. ευρώ πιο αυξημένα σε σχέση με τον Απρίλιο.
Συνολικά, το χρέος των φορολογουμένων στο Δημόσιο έχει αγγίξει τα 88,8 δισ.ευρώ.
Το μόνο χρήμα που «εισρέει» στα ταμεία είναι από τις ρυθμίσεις οφειλών και κατά βάσιν από αυτή των 100 δόσεων, για όσους τουλάχιστον μπόρεσαν να παραμείνουν σε αυτή.
Τη στιγμή πάντως που η εισπραξιμότητα είναι τόσο χαμηλή, οι υποχρεώσεις «τρέχουν».


Συγκεκριμένα, η αμέσως επόμενη υποχρέωση είναι ο ΕΝΦΙΑ για τον οποίο παραμένει και ασαφές το σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί.
Επίσης θα πρέπει να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος μετά τα εκκαθαριστικά, ενώ ως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία φέτος είναι δεν αποκλείεται να είναι έως και διπλάσια για πολλές κατηγορίες οχημάτων σε σχέση με πέρυσι.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr