Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Στο τέλος του Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που θα αφορά την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου οι εργοδότες να μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», το πρόγραμμα επιδότησης, προϋπολογισμού άνω των 100.000.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, αν και δεν είναι εφικτό να βρεθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Πόρος του λογαριασμού αυτού, που συστάθηκε στον ΟΑΕΔ το 2011, είναι η εισφορά ύψους 10 ευρώ, την οποία καταβάλλουν κάθε μήνα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Ωστόσο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η λύση αυτή θεωρείται άδικη για τον κλάδο αυτό, ο οποίος παρότι υπερφορολογείται, πληρώνει υψηλά χαράτσια στον ΕΦΚΑ, καταβάλλει εισφορές υπέρ ανεργίας (χωρίς να επωφελείται από αυτές), καλείται τώρα να χρηματοδοτήσει από τις εισφορές του ένα πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών.

Πρακτικά, το υπουργείο Εργασίας επιλέγει να πάρει τα χρήματα για τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους για να επιχορηγήσει εργοδότες που καλύπτουν τις ανάγκες για μόνιμη-εξαρτημένη εργασία με μπλοκάκια.

ΠΗΓΗ: www.forologikanea.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.