Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μέχρι το τέλος του 2017, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν μέσω του TAXISNET, όχι μόνο τι πρέπει να πληρώσουν στην εφορία, αλλά και αν θα έχουν επιστροφή φόρου.

Μάλιστα, θα μπορούν να πληροφορούνται ακόμη και το ακριβές ποσό που ενδέχεται να λάβουν. Αυτά ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια του 9ου Thessaloniki Tax Forum. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη «δουλειά που έχει αρχίσει» σχετικά με την απλούστευση-ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών, είπε ότι συνεχίζεται ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω διαδικτύου με σκοπό την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική συνδιαλλαγή των πολιτών και των επιχειρήσεων με την ΑΑΔΕ.

Ο Γιώργος Πιτσιλής μίλησε και για τη σταδιακή κατάργηση εντύπων και ειδοποιητηρίων που χρησιμοποιεί η Αρχή. Με ενημερωτική καμπάνια θα κληθούν οι φορολογούμενοι να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο taxisnet, και κυρίως το e-mail τους. Είναι πιθανόν να τους ζητηθεί να παρέχουν έναν ακόμη λογαριασμό e-mail. Έτσι, πρακτικά θέτουμε σε λειτουργία την ηλεκτρονική ειδοποίηση είπε ο κ. Πιτσιλής προσθέτοντας πως στόχος είναι μέσα στο 2018 «να το έχουμε γενικεύσει». Ανακοίνωσε επίσης ότι είναι σχεδόν έτοιμο το νέο έντυπο Ε3 και στόχος είναι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες να δοθεί για παρατηρήσεις στους επαγγελματικούς φορείς.

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το ζήτημα των τραπεζικών καταθέσεων και των φορολογικών ελέγχων, επιφυλάχθηκε να σχολιάσει πριν δει το τελικό κείμενο. Είπε πάντως πως «γεγονός είναι ότι θα μας βάλει και αυτό σε έναν κύκλο επανασχεδιασμού, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο της απόφασης». Αναφορικά με τη φοροδιαφυγή είπε ότι αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά είναι δυνατόν να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη νομιμοποίηση του φόρου, δηλαδή να λέει ο πολίτης «εάν δεν πιάνετε τους φοροφυγάδες εγώ γιατί να πληρώνω φόρο».

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr