Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ανθρωπότητα θρηνεί και θυμάται: 72 χρόνια από το τέλος του ΟλοκαυτώματοςΤη μνήμη των περίπου έξι εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί θυμάται σήμερα η ανθρωπότητα.

Η επιλογή της 27ης Ιανουαρίου δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για την ημέρα που Συμμαχικά στρατεύματα εισήλθαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουζβιτς-Μπίρκεναου και απελευθέρωσαν τους επιζώντες κρατούμενους.

Η εξολόθρευση των ευρωπαίων Εβραίων από τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μία από τις πλέον μελανές σελίδες στην Ιστορία. Η γενοκτονία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ναζιστικής πολιτικής που αποκαλούνταν η «τελική λύση» και είχε ως απώτερο σκοπό την εξαφάνιση του δήθεν «υπάνθρωπου» εβραϊκού «στοιχείου».

Στα ερείπια αυτής της Ευρώπης οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρώτο στόχο να φέρει την ειρήνη στη Γηραιά Ήπειρο.

Πέραν του Ολοκαυτώματος όμως η 27η Ιανουαρίου είναι ημέρα μνήμης και για τα θύματα τεσσάρων ακόμα πολέμων και σφαγών: Στην Καμπότζη τη δεκαετία του 1970, στη Ρουάντα και τη Βοσνία τη δεκαετία του 1990 και στην Νταρφούρ, στις αρχές του 21ου αιώνα.

«Η ελληνική Πολιτεία αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην κατηγορηματική καταδίκη του αντισημιτισμού και καταβάλει συστηματικές προσπάθειες για την καταπολέμηση κρουσμάτων μισαλλοδοξίας και ρατσισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.«Ποτέ ξανά!» τονίζει σε δικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισημαίνοντας πως σήμερα είναι και ημέρα προβληματισμού, καθώς το φάντασμα του λαϊκισμού, πλανάται ως απειλή και πάλι πάνω από τον κόσμο μας.

ΠΗΓΗ : www.skai.gr

 

 

Περισσότερα...