Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Βαθιά «ανάσα» φαίνεται πως θα πάρουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που έχουν παιδιά – Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης παιδιά από 3 ετών και πάνω θα γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς.

 

Η ένταξη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλων των παιδιών άνω των 3 ετών είναι ένα από τα αντίμετρα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στους δανειστές στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο μέτρων από το 2019 και μετά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «το Έθνος» το πρόγραμμα έχει πάρει ήδη την έγκριση των τροϊκανών και έχει υπολογιστεί πως έχει ένα κόστος της τάξης των 500 εκατομμυρίων.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό θα ενισχυθούν οι εγκαταστάσεις και θα γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ώστε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, άσχετα από το εάν οι γονείς τους εργάζονται ή όχι.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να αναπτύσσεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες στις αρχές του 2019.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία, όπως αναφέρεται είναι πως δεν αφορά μονάχα στα παιδιά των εργαζομένων αλλά και των ανέργων.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr