Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά, ομάδες νεαρών «κατέβασαν» σχεδόν όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, μετά το δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση της 28χρονης Ηριάννας, που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια.

 

Είναι η στιγμή που ομάδα νεαρών σπάει, με ρόπαλα και σφυριά, τις τζαμαρίες στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας, που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σπασμένες βιτρίνες, γυαλιά στο δρόμο και καταστηματάρχες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που προκάλεσαν το βράδυ της Δευτέρας (17/07) ομάδα νεαρών, είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς σήμερα στην Ερμού.

 

Τα επεισόδια στην Ερμού ξέσπασαν μετά από πορεία συμπαράστασης στην 28χρονη Ηριάννα, το αίτημά της οποίας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης, που της έχει επιβληθεί, απορρίφθηκε από το Εφετείο.

Ομάδα νεαρών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έφτασε στην πλατεία Εξαρχείων, και αφού πέταξε αρχικά πέτρες εναντίον των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο, άναψε φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην οδό Ιπποκράτους.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την οδό Αθηνάς προς την Σταδίου και ολοκληρώθηκε στην Ερμού.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα νεαρών με ρόπαλα, πέτρες και σφυριά, έσπασε δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού.

Όταν έφτασαν στο ύψος της οδού Νίκης, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τούς απέκοψαν τον δρόμο. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και τότε οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους διαδηλωτές στο Μοναστηράκι. Οι νεαροί διαλύθηκαν, ενώ ακολούθησαν και έρευνες των αστυνομικών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ.

Δεκατέσσερις προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 13 από τους 14 προσαχθέντες, ο ένας από αυτούς κρατείται για κατοχή χασίς.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr