Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα, γνωστή ως "Νίκη", που βοήθησε την Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο. Μετά την κατάθεσή της τής ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος.

Αρνήθηκε ότι πήρε χρήματα από τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά ομολόγησε πως της έδωσε το κλειδί του νοσοκομείου και ότι η ίδια την παρέλαβε με το αυτοκίνητό της.
Στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση βρέθηκε η μυστηριώδης “Νίκη”, τραπεζοκόμος στο Δρομοκαΐτειο, την οποία έψαχνε η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη και όπως προκύπτει ήταν κομβικός ο ρόλος της.

Μετά από την ανάλυση τηλεφωνικών επικοινωνιών, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη της γυναίκας, η οποία κλήθηκε να καταθέσει στην Ασφάλεια, παρουσία και των εισαγγελέων Πεπόνη, Ντογιάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη ή απλά της προσέφερε καταφύγιο, αφού το σπίτι της είναι κοντά στο Δρομοκαΐτειο.

Όπως είπε στη κατάθεσή της "έκανα ότι έκανα για λόγους ανθρωπιστικούς και δεν πήρα χρήματα".

Το πρωί, μόλις η κόρη της "Νίκης" αντιλήφθηκε το σάλο που είχε ξεσπάσει με την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, συζύτησαν μαζί της και αποφάσισαν να παραδοθεί.

Η "Νίκη" έδωσε το κλειδί στη Βίκυ Σταμάτη
Σύμφωνα με  την ανακοίνωση της αστυνομίας: "Η 46χρονη εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην προαναφερόμενη ημεδαπή (σ.σ. Βίκυ Σταμάτη) προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.
Συγκεκριμένα, της παρέδωσε κλειδί καίριας θύρας του Νοσοκομείου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έξοδός της από αυτό και παράλληλα διευκόλυνε τη διαφυγή της μεταφέροντάς την με όχημα της και παρέχοντάς της κατάλυμα.
Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών".

Για κατάθεση στην Ασφάλεια θα κληθεί ακόμη μια γυναίκα, η οποία εκτιμάται ότι έχει παίξει δευτερεύον ρόλο στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη.

ΠΗΓΗ : newsit.gr