Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας με την συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή Δένδρα, λίγο έξω από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, ένας εκ των οποίων ήταν εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δυο επιβαίνοντες του μικρού αεροσκάφους εντοπίστηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους, ενώ οι σοροί τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Τερψιθέας Λάρισας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τα ραντάρ το βράδυ της Τετάρτης, εντοπίστηκαν περί τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, έπειτα από ευρύτατη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της Αστυνομίας, 10 οχήματα, και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς κι ελικόπτερο του Στρατού.

Ο εντοπισμός του αεροσκάφους ήταν δύσκολος, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους δυσχέραιναν το έργο όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση, που είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά βρέθηκαν τα συντρίμμια.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης,το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr