Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

“Καταδρομική” σε τρία καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ηλείας έκαναν τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες, σπάζοντας τζαμαρίες και κλέβοντας χρήματα.


Το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες, που εισέβαλαν και στα τρία καταστήματα σπάζοντας την κεντρική είσοδο, ενώ για την μετάβασή τους χρησιμοποίησαν κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η αφετηρία της εξόρμησής τους φαίνεται πως ήταν η Γαστούνη από όπου έκλεψαν ένα Opel Astra και με αυτό μετέβησαν στην Αμαλιάδα, όπου λόγω προβλημάτων που παρουσίαζε το ΙΧ το εγκατέλειψαν στην οδό Αθηνάς.

Δεν έχασαν λεπτό και αναζήτησαν άλλο μεταφορικό μέσο και μέσα σε λίγη ώρα εντόπισαν ένα BMW με το οποίο πέρασαν από το Σκουροχώρι όπου έκαναν “στάση” σε σούπερ μάρκετ.

Αφού έσπασαν την γυάλινη κεντρική πόρτα, μπήκαν στο μαγαζί και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή 100 ευρώ.

Στο βενζινάδικο
Η ώρα ήταν περίπου 3 τα ξημερώματα όταν το ίδιο αυτοκίνητο σταμάτησε στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Έσπασαν την γυάλινη πόρτα, προκαλώντας ζημιές ύψους 1.500 ευρώ, μπήκαν στο εσωτερικό άρπαξαν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο και 30 πακέτα τσιγάρα και εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Μια στάση και για... γλυκά
Δύο χιλιόμετρα πιο μετά, στα Λαστέϊκα, η επίμαχη BMW σταμάτησε στον κεντρικό δρόμο σε ένα ζαχαροπλαστείο. Οι δράστες έσπασαν την κεντρική πόρτα που ήταν γυάλινη και μπήκαν στο εσωτερικό και άρπαξαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, με τα κέρματα.

Ωστόσο, την ώρα που οι δράστες εισέβαλαν στο ζαχαροπλαστείο χτύπησε ο συναγερμός, με αποτέλεσμα οι δράστες να φοβηθούν και να εξαφανιστούν.

Μετά από έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδος εντόπισαν το κλεμμένο BMW στη Γαστούνη.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν κλέψει το Opel astra όπου λόγω κάποιας βλάβης το εγκατέλειψαν στην Αμαλιάδα και από εκεί πήραν το δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν τις κλοπές.

ΠΗΓΗ : newsit.gr