Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ανατροπή, πρόσκρουση, ζώνη ασφαλείας και εξομοιωτές μέθης για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Τι μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο όταν οδηγεί με 50 χιλιόμετρα την ώρα και πατήσει απότομα το φρένο; Πόσο σωτήρια είναι η ζώνη ασφαλείας; Πώς σε προστατεύει σε περίπτωση σύγκρουσης ακόμη και όταν κινείσαι με 7 χιλιόμετρα την ώρα και πόσο δύσκολο είναι όταν οδηγάς μεθυσμένος;
Ολες αυτές οι απαντήσεις και άλλες πολλές δίνονται στο Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στη νότια πύλη της Εκθεσης ο κόσμος μπορεί να δει από κοντά τον προσομοιωτή ανατροπής, τον προσομοιωτή ζώνης καθώς και τον εξομοιωτή μέθης, να ενημερωθεί από τους αρμόδιους και να εκπαιδευτεί βιωματικά για το κρίσιμο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων που συνεχίζει να ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει έμφαση σε δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, την οδική του ασφάλεια και τη σωστή πληροφόρησή του. Στον εξωτερικό χώρο, μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να δει επίσης το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Μικροί τροχονόμοι εν δράσει», με ενημέρωση και πλούσια  δώρα για τα παιδιά, τα περίφημα και εντυπωσιακά drones της Ελληνικής Αστυνομίας, τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, τον αστυνόμο ποδηλάτη κ.α. Παράλληλα, στο εσωτερικό του Περιπτέρου ο επισκέπτης, μπορεί να ενημερωθεί για την καμπάνια «Say no», μία καμπάνια της Europol κατά του σεξουαλικού διαδικτυακού εξαναγκασμού και εκβιασμού καθώς και για πολλά άλλα.

 

 

ΠΗΓΗ: www.life-events.gr