Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η κακοκαιρία που πλήττει κατά τόπους τη χώρα προκάλεσε εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σαμοθράκη. Το νησί «πνίγηκε» από τη σφοδρότατη βροχόπτωση το βράδυ της Δευτέρας (25.09.2017).

Μέσα σε λίγες ώρες, οι δρόμοι στη Σαμοθράκη έγιναν ποτάμια, άνοιξαν στα δυο. Σε όλο το οδικό δίκτυο παρατηρούνται κατολισθήσεις. Μάλιστα, οι κάτοικοι καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Τα σχολεία, σήμερα Τρίτη (26.09.2017) θα μείνουν κλειστά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν στο νησί 210 χιλιοστά βροχής.

Ο δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού».

Αποκομμένα χωριά στη Σαμοθράκη

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, περίπου τα μεσάνυχτα, το νησί είχε κοπεί στα δυο. Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και απομονώθηκαν τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας.

Το Κέντρο Υγείας του νησιού πλημμύρισε, όπως και σπίτια στη Χώρα. Παρασύρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ στο δρόμο Καμαριωτισσας – Χώρας.  

Οι πολίτες ενημερώθηκαν να αποφεύγουν το πέρασμα από το ρέμα «Πλατιά».

Λόγω της βροχής, ήταν συχνές οι διακοπές ρεύματος, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην τηλεπικοινωνία.

Κινδύνευσαν τέσσερις άνθρωποι

Το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε το βράδυ της Δευτέρας τη Σαμοθράκη λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε, λόγω του νερού, σε κοίτη ρέματος στην περιοχή Κακιά Μεριά Σαμοθράκης.

Για καλή τους τύχη, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης κατάφεραν τελικά λίγο μετά τις 23:00 να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr