Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Γ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε σίγουρος για συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις 24 Απριλίου


- Μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε πως υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες
- Διαβεβαίωσε πως με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, η Ελλάδα δεν ψάχνει λύση στο πρόβλημά της
- Επανέλαβε πως είναι απαραίτητη η σύνδεση του χρέους με ρήτρες ανάπτυξης
Σίγουρος εμφανίστηκε για συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου εμφανίστηκε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με σημερινή του συνέντευξη στο Bloomberg σημειώνοντας επίσης και την αισιοδοξία του για το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς για το εάν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, τόνισε πως έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και πως αυτό το κλίμα μέσω των διαπραγματεύσεων έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης έδωσε διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση δεν ψάχνει οποιαδήποτε λύση μέσα από τη Ρωσία, αλλά εντός του ευρωπαϊκού πλαίσιου, δίνοντας έτσι μία απάντηση στις επικρίσεις για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη για συμβιβασμούς και για το πολιτικό κόστος από κάτι τέτοιο, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πρόθυμος για συμβιβασμούς, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υποχωρήσει ατάκτως από τις θέσεις της.

Όπως είπε, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα για την αναμόρφωση τόσο του κράτους όσο και της οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την ύφεση τόσων ετών.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πλαισιωθούν από ένα δημοσιονομικό σχέδιο μακράς πνοής και με τρεις κατευθύνσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα, την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και τον εξορθολογισμό του ελληνικού χρέους.

Αυτό όμως που φέρεται ο κ. Βαρουφάκης να είπε, σε αντίθεση με πολλά στελέχη της κυβέρνησης και φυσικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πως η ελληνική πλευρά δεν θέλει ούτε κούρεμα του χρέους ούτε και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως το χρέος πρέπει να συνδεθεί με ρήτρες ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...