Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Οι αφυγραντήρες έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τα επίπεδα υγρασίας ενός δωματίου, αντλώντας την περίσσεια ποσότητα υγρασίας από τον αέρα.

Αυτό βοηθά στη μείωση της υγροποίησης και, μαζί με αυτό, στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων να αναπτυχθεί υγρασία και μούχλα. Το θέμα είναι όμως πώς θα αντλήσετε το 100% των πλεονεκτημάτων ενός αφυγραντήρα.

1. Να αδειάζετε συχνά το δοχείο του αφυγραντήρα

Αδειάστε το συλλεχθέν νερό από τον αφυγραντήρα μετά από κάθε χρήση και πριν τον μετακινήσετε σε άλλο δωμάτιο. Αυτό θα βοηθήσει τη μονάδα να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2. Σκεφτείτε τη θέση

Κρατήστε τον αφυγραντήρα μακριά από τοίχους, κουρτίνες και έπιπλα και κρατήστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά όταν τον χρησιμοποιείτε. Όσο πιο κεντρικά τοποθετείται η μονάδα, τόσο πιο πολλή υγρασία θα απομακρύνεται από τον αέρα.

3. Αποκτήστε τη σωστή υγρασία στον χώρο σας

Γενικά, θα πρέπει να επιδιώξετε μια σχετική υγρασία μεταξύ 30% και 50%. Αλλά προσέξτε αν χρησιμοποιείτε το μηχάνημά σας για να προστατεύετε ακριβά αντικείμενα, όπως κιθάρες ή κλασικά αυτοκίνητα – θα πρέπει να ελέγξετε συγκεκριμένα επίπεδα υγρασίας με έναν ειδικό.

4. Σκουπίστε πρώτα

Είναι καλή ιδέα να σπουπίσετε τα πατώματα σας προτού ενεργοποιήσετε τον αφυγραντήρα σας, έτσι ώστε να μην εξαπλωθούν σωματίδια σκόνης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ήδη πάσχετε από αλλεργίες. Αν έχετε αλλεργίες, θα πρέπει να επιλέξτε έναν αφυγραντήρα που να έχει φίλτρο σκόνης. Επιπλέον, πρέπει να επιλέξετε χαμηλή υγρασία, καθώς αυτό είναι καλύτερο για τον έλεγχο των ακάρεων σκόνης – αν και μπορεί να αισθάνεστε λίγο άβολα σε υγρασία μικρότερη από 30%.

5. Μειώστε το κόστος χρήσης

Οι αφυγραντήρες συνήθως χρειάζονται μερικές ώρες για να μειώσουν τα επίπεδα υγρασίας. Έτσι εάν δεν απολαμβάνετε να δίνετε χρήματα στον προμηθευτή ενέργειας, θα πρέπει να είστε έξυπνοι όταν χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα σας. Καλό θα ήταν να ενεργοποιείτε τον αφυγραντήρα σας τις ώρες που είναι μειωμένο το κόστος του ρεύματος, για παράδειγμα το βράδυ. Ακόμα κι αν δεν σας βολεύουν, ωστόσο, αυτές οι ώρες υπάρχει κι άλλη λύση. Οι περισσότεροι νέου τύπου αφυγραντήρες είναι πιο αποτελεσματικοί σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, επομένως ανοίξτε τον μόνο όταν η θέρμανση είναι ενεργοποιημένη.

ΠΗΓΗ: www.pairno.gr