Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε τουλάχιστον πέντε συλλήψεις και 25 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ομάδες ατόμων με κουκούλες και κράνη, πετούσαν μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Σολωμού και Τζόρτζ, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη και Τοσίτσα. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών και προσόψεις καταστημάτων.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο εκείνο.

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη όταν κουκολουφόροι έριξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ. Οι οδομαχίες των νεραών αντιεξουσιαστών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν διάρκεια πάνω απο μία ώρα, με συνεχή ρίψη μολότοφ και πετροπόλεμο απο την πλευρά των νεαρών προς τους αστυνομικούς. Οι κουκουλοφόροι μετέτρεψαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης σε “ορμητήριο” για τις επιθέσεις τους εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

 
 
 
 
ΠΗΓΗ: www.madata.gr 

 

Περισσότερα...