Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μπήκε ο Δεκέμβριος και έρχονται οι γιορτές. Στολιστήκαν οι πόλεις με τα "καλά" τους και μαζί τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την χώρα.

Άνοιξαν τις πύλες τους και είναι έτοιμα να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους.

Το www.radiomemory.gr σας προτείνει κάποια θεματικά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα που μπορείτε να περάσετε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά σας.

1. Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας άνοιξε το Δεκέμβρη το 2011 και από τότε και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Άνοιξε 1 Δεκεμβρίου και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Πολλές εκδηλώσεις και δωρεάν δραστηριότητες έχει και φέτος για όλους, με ακόμα κάτι καινούργιο, Το Πολικό Express!  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Αν πάτε στον Μύλο των Ξωτικών, να περάσετε και από το κέντρο στα Τρίκαλα για να δείτε το μεγαλύτερο, στην Ελλάδα, φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο, στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ώρες λειτουργιάς από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ. 

Είσοδος ελεύθερη.

2. Το πάρκο των ευχών-στο Αλκαζάρ, Λάρισα

Για πρώτη χρόνια η Λάρισα ετοίμασε ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο πάρκο. Άνοιξε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτό για το κοινό μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα έχει πολλές εκπλήξεις και εκδηλώσεις για όλους.  Στο πάρκο των ευχών όλες οι δράσεις είναι δωρεάν, με εξαίρεση το fun park στο οποίο το ακριβότερο εισιτήριο δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ και στο παγοδρόμιο τα 8 ευρώ.

Σε έκταση 64 στρεμμάτων, θα παρουσιάζονται 19 διαφορετικοί θεματικοί χώροι: η Οικογένεια Χιονάνθρωπων, η Παραμυθοχώρα, η Μανιταροχώρα, το Ταχυδρομείο, μία Μικρή και μία Μεγάλη Σκηνή, το Εργαστήρι Ξωτικών, Καρουζέλ, το Τρένο του Βόρειου Πόλου, Vintage Χριστούγεννα, το Παιχνιδόκουτο, το τρενάκι, το Σπίτι του Αη- Βασίλη, το Σινέ Ξωτικών, το Ζαχαρόσπιτο, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, το Fun Park και η Λίμνη των Χριστουγέννων, όπου έχει δημιουργηθεί ένα παγοδρόμιο. Πρόκειται για μία φυσική λίμνη που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, έκτασης 4 στρεμμάτων, πάνω στην οποία έχει στηθεί μία ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, 600 τ.μ. και πάνω σε αυτήν ένα παγοδρόμιο.

Είσοδος ελεύθερη

3. Παυσιλυπούπολη - Καρδίτσα

Το θεματικό πάρκο που οργανώνει για 3η χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας στο πανέμορφο άλσος του Παυσίλυπου, προσφέρει για ένα ολόκληρο μήνα σε μικρούς και μεγάλους στιγμές χαράς, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας σε ένα περιβάλλον άκρως εορταστικό, αλλά και ταυτόχρονα παραμυθένιο. Άνοιξε στις 6 Δεκεμβρίου και θα παραμένει ανοιχτό καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Οι δραστηριότητες της Παυσιλυπούπολης, εντός και εκτός των θεματικών σπιτιών είναι καθημερινές ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά και λαϊκά δρώμενα, χορό, τοξοβολία, κλόουν και πολλές άλλες δράσεις.

Η είσοδος στην Παυσιλυπούπολη και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

4. The Christmas factory - Αθήνα

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, λειτουργεί από 1 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.  Κάθε χρόνο είναι πιο λαμπερό και ζεστό, με ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανες εκπλήξεις, πεντανόστιμες  λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις, καταπληκτικά παιχνίδια και το κυριότερο με περισσότερες δωρεάν δράσεις που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου!  

Φέτος  στο "Τhe Christmas Factory, υπάρχει και κάτι καινούριο. Η Σχολή Μαγείας με στόχο να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και να μεταφέρει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο. Μια αίθουσα διδασκαλίας των μυστικών των μαγικών κόλπων και 3 αίθουσες «δοκιμασίας» θα περιμένουν τα παιδιά που είναι ατρόμητα και έχουν μεγάλη φαντασία.

Γιορτινή διακόσμηση, απίθανα παιχνίδια, εκδηλώσεις και ότι άλλο θέλετε για να διασκεδάσετε και να χαρείτε. «The Christmas Factory», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 2130109324)

1/12 – 7/1, καθημερινά 10 π.μ. – 10 μ.μ.

Εισιτήριο: 5,50 ευρώ , 4,5 ευρώ για ανέργους και πολύτεχνους.

Προσφορά έως 22/12: Δευτέρα - Παρασκευή 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός. Ισχύουν ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες άνω των 10 ατόμων.

Μπορείτε να προπληρώσετε τα εισιτήρια σας μέσω ιντερνέτ με μειωμένη τιμή. Πατήστε εδώ να δείτε.

5. Santa Clause Kingdom - Αθήνα

Το Santa Claus Kingdom είναι ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος πολυχώρος για όλη την οικογένεια. Φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC Παιανίας σε 13.000 τ.μ. στεγασμένου, κλιματιζόμενου χώρου.

Το Πάρκο περιλαμβάνει: Παραμυθένια – Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με τρία θεματοποιημένα stages. Αμέτρητα Μοναδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Το μεγαλύτερο, εσωτερικού τύπου, παγοδρόμιο της πόλης. O Χιονάνθρωπος Frodi και η παρέα του – Επίσημη mascot του πάρκου. Mega Event: O Αληθινός Αϊ – Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Θεατρικές Παραστάσεις – Συναυλίες – Μουσικοκινητικά  Δρώμενα. Καλλιτεχνικά – Εκπαιδευτικά εργαστήρια. Στον χώρο επίσης θα βρείτε: Χριστουγεννιάτικη Εμπορική Στοά – 15 εμπορικά καταστήματα. Χριστουγεννιάτικη Κουζίνα με καθιστικό – 10 καταστήματα εστίασης.

Και όλα τα παραπάνω στην τιμή ενός εισιτηρίου All Day Pass, που κοστίζει 14 ευρώ για παιδιά και 8 ευρώ για ενήλικες. Υπάρχουν και ειδικές τιμές για ανέργους και πολύτεκνους. Δείτε εδώ

Λειτούργει από τις 10 το πρωί καθημερινά μέχρι τις 10 το βραδύ.

Περισσότερες πληροφορίες: 210 61 99 777.

6. Aidonakia Christmas Village

Έχει ανοίξει από τις 25 Νοεμβρίου και θα είναι έως τις 7 Ιανουαρίου. Ένα μεγάλο λούνα παρκ με θέμα τα Χριστούγεννα.  Στο Aidonakia Christmas Village θα τα βρείτε όλα! Πανοραμική ρόδα, συγκρουόμενα αυτοκίνητα, roller coaster, ολοκαίνουργια πίστα πατινάζ "Ice Rollers", σκανδαλιάρικα Ξωτικά, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, face painting και άλλες δράσεις. Στο «Αηδονόμπαρο» θα απολαύσετε μοναδικές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ζεστά ροφήματα. Ακόμη, στο Καραμελόσπιτο θα απολαύσετε πρωτότυπες λιχουδιές, λαμπερή διακόσμηση και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Στο μαγικό σπίτι του, ο Αϊ Βασίλης θα σας υποδεχτεί με το έλκηθρο του, για να φωτογραφηθεί μαζί σας!

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-22:00 Σάββατο-Κυριακή 10:00-23:00

Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη.

Ημερήσιο βραχιόλι απεριόριστης συμμετοχής: € 16,50 για 12 παιχνίδια (εξαιρούνται τα συγκρουόμενα και τα παιχνίδια που κερδίζουν δώρα).

Μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια: € 3 ανά συμμετοχή – παιχνίδι. Ισχύουν ειδικές τιμές για πακέτα μαρκών.

7. To Πάρκο του Αϊ-Βασίλη

Ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στήθηκε στο Πάρκο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο, επιδιώκοντας να κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το Πάρκο του Αϊ-Βασίλη άνοιξε τις πόρτες του στις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και γίνεται το πιο διασκεδαστικό spot των νοτίων προαστίων! Φωτισμένα δέντρα, αγορά με όμορφα ξύλινα σπιτάκια, διαδραστικές εκδηλώσεις για παιδιά, συναυλίες, καρουζέλ, τρενάκι, τραμπολίνο, ρόδα με θέα τον γιορτινό Σαρωνικό καθώς και ένας… παγωμένος Βόρειος Πόλος «ζωντανεύουν» το πνεύμα των Χριστουγέννων, όσο μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν βόλτες στο κλειστό παγοδρόμιο και…αλληλογραφούν με τον Αϊ-Βασίλη!

«To Πάρκο του Αϊ-Βασίλη», Πάρκο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο 
2/12 – 7/1, 10 π.μ. – 10 μ.μ. 
Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη. Πώληση εισιτήριων για το παγοδρόμιο και τα παιχνίδια στα ταμεία του πάρκου.

ΠΗΓΗ: www.milosxotikon.gr,www.kosmoslarissa.gr,www.newsit.gr,www.dimoskarditsas.gov.gr,www.newsbomb.gr,www.thechristmasfactory.gr,www.santaclauskingdom.com,

www.aidonakia.gr,www.anthomeli.com,www.athinorama.gr