Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Χριστουγεννιάτικες σαλάτες είναι η πρόταση μας σήμερα για το γιορτινό σας τραπέζι.

Γιατί χωρίς σαλάτα στο τραπέζι δεν γίνεται. Λόγω ημερών μπορούμε να τις κάνουμε πιο γιορτινές και όχι συνηθισμένες σαλάτες που τρώμε καθημερινά.

Νόστιμες και χρωματιστές !!!

1. Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι, μανταρίνι και καρύδια

Υλικά

1 ματσάκι σέσκουλα (κόκκινα ή πράσινα )

1/3 φλιτζανιού σπόρους ροδιού

3/4  φλιτζανιού κατεψυγμένα κόκκινα σταφύλια κομμένα σε φέτες

2 πορτοκάλια ή μανταρίνια σε κύβους

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

1/4-1/2 φλιτζανιού καρύδια πεκάν

2 κ.σ. αποξηραμένα cranberries ή άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες

1 μικρό μήλο κομμένο σε κύβους

Dressing

2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο (maple syrup, θα το βρειτε στα supermarket)

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή κατά βούληση)

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/8 κ.γ. κόλιανδρο

μια πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικό) σε σκόνη

1/8 κ.γ. κουρκούμη

ξύσμα πορτοκαλιού

1 φέτα του τοστ

Εκτέλεση

Αφού έχετε ψιλοκόψει τα φρούτα και τα λαχανικά τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά τα υλικά για το dressing και το περιχύνετε στη σαλάτα, με ελαφριές κινήσεις για να πάει παντού. Την βάζετε στο ψυγείο για να διατηρηθεί δροσερή.

Πριν τη σερβίρετε, φρυγανίζετε μία φέτα του τοστ, την κόβετε σε σχήμα αστεριού, και τοποθετείτε το αστέρι στην κορυφή της σαλάτας.

2. Χριστουγεννιάτικη σαλάτα ζυμαρικών με λουκάνικο και κόκκινη πιπεριά

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια
  • 250 γραμμάρια λουκάνικο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μέτριο καφέ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο ( προαιρετικά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 50 γραμμάρια φρέσκου τυριού ricotta ( ή ανθότυρο)
  • 60g ρόκα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε χωρίς λάδι το λουκάνικο και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Λίγο πριν τα κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε το ξύσμα από λεμόνι και το χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια σε μια πιατέλα βάζετε τα ζυμαρικά, τη ρόκα, τα λουκάνικα και τις πιπεριές, και τέλος το τυρί. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr