Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη μέσα στο Β Νεκροταφείο. Ο 58χρονος δολοφόνος της υποστηρίζει ότι το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε χθες ο ΑΝΤ1, ο ίδιος κατέθεσε σε πολυσέλιδο υπόμνημα ότι δύο άτομα του έταξαν 30.000 ευρώ για να τη σκοτώσω λόγω της θέσης της στην εφορία.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του πατέρα της, μιλώντας το πρωί στο "Καλημέρα Ελλάδα", δήλωσε ότι σύμφωνα με το 40 σελίδων υπόμνημα του δολοφόνου, οι ίδιοι είχαν δώσει στον 58χρονο φωτογραφία της, αλλά και την εντολή να την παρακολουθεί στενά προτού προχωρήσει στο σχέδιό του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου Α. Λύτρα στον ΑΝΤ1, ο δολοφόνος αναφέρεται σε ένα πρόσωπο το οποίο αποκαλεί "αφεντικό", τον οποίο τόνισε ότι συναντούσε στα δικαστήρια και ότι τον συνάντησε και μετά τη δολοφονία. Κάνει δε λόγο και για  ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναφέρει με το μικρό του όνομα.

Βάσει των όσων αποκαλύπτει ο κ. Λύτρας, ο 58χρονος τους "φωτογραφίζει", δεν μιλάει αόριστα για αυτούς και αφήνει υπονοούμενα για την ιδιότητά τους. Υποστηρίζει μάλιστα ότι φοβάται για τη ζωή του και ελπίζει να ζήσει, όπως λέει, μέχρι το δικαστήριο για να αποκαλύψει τα πάντα!

Παράλληλα, ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού σημειώνει ότι ο δολοφόνος της την παρακολουθούσε για δύο βδομάδες, ενώ τρεις φορές εφάρμοσε το σχέδιό του προτού προχωρήσει στο έγκλημα, γι αυτό και ήξερε από πού θα φύγει.

"Του είχαν πει να μπαίνει από την πλαϊνή πόρτα. Ήξερε μέχρι και σε ποιο μνήμα άφηνε την τσάντα της. Ήξερα ακόμα και τα τσιγάρα που κάπνιζε η Δώρα. Την οδό Μενάνδρου δεν την ήξερε καν. Του είπαν να το πάει εκεί το κινητό" είπε ο κ. Λύτρας για τον δολοφόνο της κοπέλας.

"Δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δράση του. Ξέρει τι έκανε. Αλλά αναφέρει ότι το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία" τονίζει ο δικηγόρος, ο οποίος σημειώνει ότι οι Αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν την έρευνα για να δουν αν έχουν βάση τα όσα λέει.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr