Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ξεκινά από σήμερα, και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τις παροχές που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Οι παροχές, οι οποίες θα δοθούν με εισοδηματικά κριτήρια, αφορούν τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, επιδότηση ενοικίου και επιδότηση στέγασης.

Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ενδιαφερομένους, ότι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέσω διαδικτύου, ή εάν δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η ηλεκτρονική εφαρμογή, είναι προσαρτημένη στη κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (http://www.ypakp.gr/).

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με την χρήση των κωδικών του δικαιούχου στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Επίσης, σε κάθε ΚΕΠ θα υπάρχουν πιστοποιημένοι χειριστές ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι οποίοι, εφόσον χρειάζεται, θα βοηθούν τους δικαιούχους στη συμπλήρωση της αίτησής τους.

ΠΗΓΗ : newsit.gr