Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αυτή είναι μια φάση που περνάει ο έφηβος ο οποίος πιστεύει ότι είναι cool να μιλά απότομα και άσχημα στους γονείς του και ενίοτε στους καθηγητές του.

Ο ρόλος του γονιού δεν είναι καθόλου εύκολος, αντί όμως να είμαστε στο «κατώφλι» της απόγνωσης, ας δούμε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης της άσχημης συμπεριφοράς.

1. Γονείς αποφασισμένοι, ποτέ νικημένοι

Θα είναι λάθος να επιλέξετε έναν τρόπο αντιμετώπισης της συμπεριφοράς του παιδιού σας και στη συνέχεια να μην το τηρήσετε. Ακόμα χειρότερα, αν δεν τηρήσετε τις συνέπειες που θα έχετε θέσει εσείς οι ίδιοι.

2. Μην το παίρνετε προσωπικά.

Να θυμάστε πάντα ότι η συμπεριφορά αυτή δεν στοχεύει εσάς προσωπικά. Πείτε στο παιδί σας αποφασιστικά ότι δεν σας αρέσει αυτή η συμπεριφορά του και ότι δεν είναι αποδεκτή. Στη συνέχεια απλά αποχωρήστε.

3. Αποφύγετε τους καυγάδες.

Όσο άσχημη συμπεριφορά και αν έχει το παιδί απέναντί σας, πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι. Θυμηθείτε, η δουλειά σας είναι να καθοδηγήσετε το παιδί σας και να το διδάξετε τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς.

4. Ενθαρρύνετε το παιδί.

Είναι δική σας δουλειά να μάθετε στο παιδί σας τον τρόπο που θα συμπεριφέρεται και θα διαχειρίζεται το θυμό του. Ενθαρρύνετε κάθε προσπάθειά του και επιβραβεύστε ανάλογα όταν συμπεριφερθεί σωστά. Διαφορετικά θέστε όρια και συνέπειες.

ΠΗΓΗ: www.baby.gr