Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

«Συναγερμός» σήμανε σε σχολική μονάδα στο Ακραίφνιο Βοιωτίας τη Δευτέρα (26/03) όταν τουλάχιστον 40 μαθητές, ηλικίας 12 έως 17 ετών, εκδήλωσαν συμπτώματα διάρροιας, εμετών και υψηλού πυρετού σε κάποιους εξ αυτών.

 

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών έχει τεθεί η περίπτωση του Γυμνασίου - Λυκείου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, στο οποίο τουλάχιστον 40 από τους 65 μαθητές αρρώστησαν, με αποτέλεσμα να μπει τη Δευτέρα «λουκέτο» στο σχολείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvstar, τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα παιδιά είναι υψηλός πυρετός, εμετοί, τάση για εμετό και λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και τα κόκκαλα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) πήρε δείγματα νερού από την συγκεκριμένη σχολική μονάδα προκειμένου να ελεγχθούν. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλέξανδρος Καρκάνας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, έκανε γνωστό ότι οι χημικές εξετάσεις που έγιναν στο νερό ήταν καθαρές, ενώ όπως επισήμανε, αναμένονται οι μικροβιολογικές εξετάσεις.

«Οι χημικές εξετάσεις του νερού ήταν καθαρές και περιμένουμε τώρα και τις μικροβολογιακές», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ακραιφνίου Αλέκος Βασιλείου, για να διευκρινίσει ότι «έκλεισε το σχολείο προληπτικά, για να γίνουν εξετάσεις και οι αναγκαίοι έλεγχοι και για σήμερα είπαμε στους γονείς αν βλέπουν συμπτώματα και να μη τα στείλουν για μάθημα».

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με το περιστατικό ότι αν αποκλειστεί το θέμα του νερού, τότε θα ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα: «Οι υγειονομικές μας υπηρεσίες εντός της μέρας θα εκτιμήσουν και πάλι την κατάσταση, ανάλογα με τα αποτελέσματα που αναμένονται. Αν αποκλειστεί το θέμα του νερού από εκεί και μετά θα πρέπει το ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει σε επιτόπου επιδημιολογική έρευνα. Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα εκτιμήσει αν θα κάνει επιτόπια παρέμβαση».

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας το ΚΕΕΛΠΝΟ επισήμανε πως από τις μέχρι τώρα έρευνες «δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Κέντρο, από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και συνολικά περισσότερα από 40 παιδιά από τα 65 που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο αρρώστησαν. Συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου.

«Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου)», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανακοίνωση του.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά από επικοινωνία με το Γ.Ν. Λιβαδειάς, το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr