Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Οι Πανελλήνες Εξετάσεις αλλάζουν ριζικά.

Οι αλλαγές που έρχονται οδηγούν στην σταδιακή κατάργησή τους μέσα σε διάστημα μερικών ετών. Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο για τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α’ Λυκείου θα γίνει με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Το σύστημα των εξετάσεων, ωστόσο, για ένα διάστημα θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών.

Σε προθάλαμο για τα πανεπιστήμια θα εξελιχθεί ουσιαστικά η Γ' Λυκειου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στην Β' Λυκείου, σύμφωνα με  συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία.

 

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας λέει όχι στα μη κρατικά ΑΕΙ επικρίνοντας για "ιδεολογική εμμονή" τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του "νεοφιλελεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη", ενώ απαντά και στην Ιεραρχία για το ζήτημα των Θρησκευτικών ότι τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας.

Όπως αναφέρει τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β΄ Λυκείου και η Γ΄ Λυκείου θα είναι ανά είδος προπαρασκευαστικού έτους.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε ορισμένα τμήματα θα αρχίσει να καταργείται ο κλειστός αριθμός εισακτέων.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr