Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

4470903

Στα… χνάρια της Σικίνου, του πρώτου ελληνικού νησιού που αποφάσισε να καταργήσει τα πλαστικά καλαμάκια, φαίνεται πως βαδίζει σταδιακά και η υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα νέα καλαμάκια, που είναι φτιαγμένα από πεπιεσμένο χαρτί και αντέχουν αρκετή ώρα μέσα στον καφέ, τον χυμό ή το ποτό, χωρίς να διαλύονται, έχουν αρχίσει να κάνουν την… εμφάνισή τους και στα καφέ της Αθήνας, που φαίνεται πως υιοθετούν πιο φιλική στάση προς το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή επιτροπή πρότεινε νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προϊόντων , βάζοντας στο στόχαστρό της κυρίως μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, πιάτα, μπατονέτες αλλά και μερικώς τα ποτήρια και μπουκάλια μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, όλα μαζί αυτά τα προϊόντα αποτελούν το 70% του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων, τα οποία συχνά καταλήγουν στο πιάτο μας αλλά και στους πνεύμονές μας, ενώ είναι ακόμη άγνωστες οι επιπτώσεις στην υγεία μας από τα μικροπλαστικά που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα.

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr