Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

3453453

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα πολλές περιοχές των βορείων προαστίων, λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε το Λεκανοπέδιο Αττικής το μεσημέρι της Πέμπτης (26/07/2018).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί - μέχρι στιγμής - περισσότερες από 120 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες σε Μαρούσι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Κηφισιά και Πεντέλη.

Την ίδια ώρα, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος απηύθυνε μέσω στου ΣΚΑΙ έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης: «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό».

Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου, στο ύψος των Θρακομακεδόνων, η οποία, επίσης, πλημμύρισε από την ισχυρή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω συσσώρευσης υδάτων είναι κλειστή για τα οχήματα η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Βασιλόπουλου στη Νέα Ερυθραία. 

Προβλήματα υπάρχουν και στη γέφυρα Καλυφτάκη, στο ρεύμα προς Λαμία, κυρίως στη δεξιά λωρίδα.

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό, τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν:

Την Πέμπτη (26-07-18):

Α. Κατά διαστήματα, μέχρι και τις βραδινές ώρες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής)

Την Παρασκευή (27-07-18):

Κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης πιθανής και της Αττικής) και πιθανώς τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr