Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

6ebd301d9d334a03f4d857ca2622800e XL

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 51χρονος γιατρός νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και αντίσταση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε από συγγενικό του πρόσωπο, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί προσημείωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν στον καταγγέλλοντα, ο οποίος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γιατρού μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, του το παρέδωσε μέσα σε φάκελο.

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 51χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο παραπάνω φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Επιπλέον σε έρευνες που ακολούθησαν στο γραφείο, στην οικία και στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 23.215 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.