Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

23 06 45 image 61

Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου περνά από το Υπουργικό Συμβούλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα συμπαρασύρει και τις αποδοχές όσων αμείβονται με τον υποκατώτατο, καθώς και μία σειρά από επιδόματα και αμοιβές, διαμορφώνοντας νέο τοπίο στις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα. 

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής» από κυβερνητικές πηγές, η αύξηση του κατώτατου μισθού, που σήμερα είναι 586,08 ευρώ μεικτά για άγαμο, νεοπροσλαμβανόμενο, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, δεν αποκλείεται να «κλειδώσει» κοντά στην περιοχή των 50 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ποσοσταία αύξηση κοντά στο 8% και εντός της περιοχής 6%-10%.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο νέος κατώτατος, που θα ισχύει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή των 630 ευρώ. Ο νέος, αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει και για τους νέους έως 25 ετών, οι οποίοι σήμερα εμπίπτουν στην περιοχή του υποκατώτατου των 510 ευρώ μεικτά. 

Η αύξηση θα είναι κοντά στην περιοχή των 50 ευρώ, θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο και θα επηρεάσει τις απολαβές 400.000 μισθωτών. Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι νέοι να έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση, από όλους τους μισθωτούς, καθώς θα οδηγηθούν, κατευθείαν στον νέο αυξημένο μισθό, καταγράφοντας βελτίωση των εισοδημάτων τους άνω του 15-20%.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.