Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

2407karavivasikh

Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα φιλοξενήσει το ξύλινο 40μετρο καράβι παραδοσιακής Καταριανής ναυπηγικής, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, που φέρει την ονομασία Al Mubaraki.

Βρίσκεται σε ένα συνεχές ταξίδι με στόχο την προώθηση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022, που έχει αναλάβει το Κατάρ.

Την ημέρα της άφιξης του έχει δρομολογηθεί σχετική εκδήλωση υποδοχής στη Νέα Παραλία, στο σημείο που θα δέσει το ξύλινο καράβι, απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο.

Το καράβι υποδέχτηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Το καράβι Al Mubaraki κατασκευάστηκε το 1983, είναι το μοναδικό στο είδος του και ταξιδεύει με ένα πλήρωμα 16 ναυτικών, οι οποίοι θα είναι παρόντες και θα ξεναγούν τους επισκέπτες τις δύο μέρες που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Το καράβι που θα είναι ανοιχτό για το κοινό κατά το χρόνο παραμονής του, λειτουργεί ως μουσείο και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας.

Συνολικά το καράβι θα διασχίσει 4.000 ναυτικά μίλια και θα επισκεφτεί εκτός της πόλης μας, το λιμάνι του Πειραιά, τη Μύκονο, την Κέρκυρα και από εκεί τους Άγιους Σαράντα, Κροατία ενώ θα συνεχίσει στα λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Το ταξίδι αυτό που φέρει την ονομασία Fath Al Khair 4 και διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Κατάρ «Κatara», θα ολοκληρωθεί αφού το καράβι επισκεφτεί συνολικά 11 λιμάνια της Μεσογείου, του Ινδικού Ωκεανού και του Αραβικού Κόλπου.