Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

65cd236f 1cb3 4072 b310 09b90a199b02

Επιπλέον του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ήδη διοχετευθεί στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ, ο ιδιωτικός τομέας συμπράττει και αυτός στην ενίσχυση του εξοπλισμού προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τους δωρητές, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού "ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ") και το Ίδρυμα Ευγενίδου, καθώς και τον Όμιλο Εταιριών ΤΕΧΑΝ-ENVIPCO, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης-Ανταποδοτική Ανακύκλωση, την EΥ Ελλάδος, την Coca-Cola Τρία Έψιλον και τους ανώνυμους ιδιώτες δωρητές, για δωρεές που σε πρώτη φάση υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ και αντιστοιχούν σε 9.000 συσκευές tablet.

Ο εν λόγω εξοπλισμός είναι καθ' οδόν για περισσότερες από 2.500 σχολικές μονάδες (Γυμνάσια και Λύκεια) που καλύπτουν τη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Ο εξοπλισμός αυτός συνιστά περιουσία της σχολικής μονάδας και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και, πιο μακροπρόθεσμα, για να συμβάλει στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη οικογενειών με κριτήρια το χαμηλό εισόδημα, την ανεργία γονέων/κηδεμόνων, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή ορφανικές οικογένειες, τις ειδικές δυσκολίες μάθησης ή τις εξαιρετικές επιδόσεις μαθητών.

Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

Ακολουθούν και άλλες σημαντικές δωρεές που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και με τις οποίες το Υπουργείο στοχεύει να ενισχύσει τον εξοπλισμό του συνόλου των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε η ενίσχυση των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων καθώς και περαιτέρω ενίσχυση των Γυμνασίων και Λυκείων να ακολουθήσει και μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ, επιπλέον τυχόν νέων δωρεών.

Σε δηλώσεις τους, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη τόνισαν:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δωρητές που τις δύσκολες αυτές στιγμές στηρίζουν έμπρακτα την παιδεία. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ήδη καθ' οδόν για τα σχολεία προκειμένου να διατεθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που τον έχουν ανάγκη κατά την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στη βάση των οδηγιών του Υπουργείου. Οι δωρεές αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη δρομολογημένες μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων μας. Χτίζουμε βήμα-βήμα τα σχολεία που μας αξίζουν, αξιοποιούμε το κεκτημένο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δημιουργούμε τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας.»