Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

4514195

Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται πλέον οι τελικές εισηγήσεις της ομάδος των λοιμωξιολόγων και των συναρμόδιων υπουργείων για τις προτεραιότητες και το χρονοδιάγραμμα του στρατηγικού σχεδίου εξόδου από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι τελικές λεπτομέρειες του στρατηγικού σχεδίου σταδιακής μετάβασης  αναμένεται να διευθετηθούν κατά τις αυριανές πρωινές συσκέψεις, καθώς αναμένεται ακόμη μία με τον Βασίλη Κικίλια, τον Σωτήρη Τσιόδρα, την επιτροπή υπό τον Άκη Σκέρτσο και τα επιτελικά στελέχη, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Στέλιος Πέτσας.

Το απόγευμα της Τρίτης τελικά αναμένεται το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο σκέλος του, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τις… επικεφαλίδες του στρατηγικού σχεδίου σταδιακής μετάβασης, ενώ στο δεύτερο αναμένεται να αναφερθεί στις κοπιώδεις προσπάθειες που θα απαιτηθούν προκειμένου να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση της Οικονομίας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την επικείμενη ύφεση.

Στο φόντο, πάντως, της επιθυμίας της Αρχιεπισκοπής να επαναλειτουργήσουν οι Εκκλησίες υπό αυστηρούς όρους δημόσιας υγιεινής στις αρχές Μαΐου, κυβερνητικά στελέχη παρέπεμπαν στο στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο κατά πληροφορίες προβλέπει τη σταδιακή άρση των περιορισμών για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας στην δεύτερη φάση του σχεδίου, ήτοι στα τέλη Μαΐου. Τα ίδια πρόσωπα εξηγούν πως έως το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου δεν θα έχει αρθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων για 10 άτομα και άνω. Κυβερνητικά στελέχη, τέλος, τονίζουν πως για κάθε ζήτημα, που αφορά στο σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης το Μέγαρο Μάξιμου πειθαρχεί στις οδηγίες και τις συστάσεις των ειδικών, εξ ου και η προσαρμογή της λειτουργίας των Εκκλησιών στη νέα πραγματικότητα θα συνοδευθεί από την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Περισσότερα...