Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

f45e2da5d85a107484aa7d90482f4b5b M

Ανακούφιση για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις η παράταση του μέτρου έκπτωσης ενοικίου εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρατείνεται μέχρι και τον μήνα Αύγουστο το καθεστώς μείωσης ενοικίων ορισμένων κατηγοριών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την πρώτη τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ανέλυσε η ΠΟΜΙΔΑ προκύπτει ότι έκπτωση ενοικίου δικαιούνται, κατά μήνα, οι εξής:

- Μάιος: Όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που δικαιούνται μείωση ενοικίου κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ήδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

- Ιούνιος: Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μάιου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

- Ιούλιος & Αύγουστος: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον οδηγό για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 η κλίμακα φορολογίας ενοικίων (για τους ιδιοκτήτες) έχει ως εξής:

- 15% ενοίκια από 0,01 έως 12.000 ευρώ

- 35% ενοίκια από 12.001 έως 35.000 ευρώ

- 45% ενοίκια τα οποία ξεπερνούν τις 35.000 ευρώ                                 ΠΗΓΗ: www.dealnews.gr