Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

eQgVI2Xx7S9mEw8t18TW

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 4 ημεδαπών, εκ των οποίων οι 3 συνελήφθησαν, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, πραγματοποίησε πολύμηνη ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, για τη διερεύνηση και τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου στη χώρα μας, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν χρήστες που είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 2.572 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, διακριβώθηκαν τα στοιχεία των 4 ημεδαπών και ο τόπος κατοικίας τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών, κατά τη διάρκεια των οποίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι
  • 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • 2 κάρτες μνήμης

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα προαναφερθέντα πειστήρια των 3 ημεδαπών, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν, ενώ για τον έτερο ημεδαπό ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του μη συλληφθέντα υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.