Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

“Δύο εβδομάδες πριν τη χρεοκοπία η Ελλάδα”, υποστηρίζει σε νέο του δημοσίευμα το Spiegel, που επικαλείται δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη,


Όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται στις 5 Ιουνίου για να πληρώσει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Στις 5 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να βρει τα χρήματα και να αποκληρώσει τη δόση στον οργανισμό. Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο, τότε και επισήμως η χώρα θα χρεοκοπήσει», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου και προσθέτει:

“Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης  έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα πληρώσει τις συντάξεις των Ελλήνων και, εν συνεχεία, θα εξυπηρετηθούν οι πιστωτές των Αθηνών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προτιμά να αφήσει απλήρωτο το ΔΝΤ”.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «στις 5 Ιουνίου έρχεται η ώρα της αλήθειας».

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...