Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ευελιξία από τους θεσμούς και αποφάσεις από την Αθήνα, ζητά ο Τζακ Λιού για να αποφευχθεί μια κρίση. Η επικοινωνία Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρα δεν υποκαθιστά την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος



Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού ζήτησε σήμερα από "όλα τα εμπλεκόμενα μέρη" στις συνομιλίες με την Ελλάδα να "μετακινηθούν" από τις θέσεις τους για να αποφευχθεί μια "κρίση".
"Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να μετακινηθούν" από τις θέσεις τους, δήλωσε ο Λιού στο τέλος της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στη Δρέσδη.
"Πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών", όμως ταυτόχρονα "πολύ δύσκολες αποφάσεις" πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση να "επιλυθεί" το πρόβλημα "προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας".
Βερολίνο: Οι συνομιλίες Τσίπρα - Μέρκελ δεν υποκαθιστούν τους θεσμούς


"Συνέχεια των επαφών που έχει αναπτύξει η Καγκελάριος Μέρκελ με τον έλληνα Πρωθυπουργό" αποτελεί η χθεσινή επικοινωνία της 'Αγγελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρίνισε ωστόσο ότι το περιεχόμενο της συζήτησης είναι εμπιστευτικό.
"Οι συνομιλίες Μέρκελ-Ολάντ, ως φίλοι της Ελλάδας, δεν υποκαθιστούν τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους τρεις Θεσμούς. Η όποια πρόοδος που θα μπορούσε να δει κανείς, θα πρέπει να σημειωθεί στις συνομιλίες με τους τρεις Θεσμούς. Αυτό ήταν από την πρώτη στιγμή η βάση της συνεργασίας", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Ολάντ προσέφεραν την βοήθειά τους στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα τηλεφωνήματα έγιναν σε αυτό το πνεύμα.


Ο εκπρόσωπος της κυρίας Μέρκελ επανέλαβε ακόμη ότι ο οδικός χάρτης έχει αποφασιστεί στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου με την σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας και αναφέρθηκε στην υποχρέωση της Ελλάδας να επεξεργαστεί σε λεπτομέρειες το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να το συντονίσει με τους τρεις Θεσμούς, οι οποίοι θα κάνουν από κοινού την αξιολόγηση, την οποία θα υποβάλουν στο Eurogroup και, βάσει αυτού, τα εθνικά κοινοβούλια θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

ΠΗΓΗ  :news247.gr