Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ποια τα χρήσιμα ευρήματα νέας δημοσκόπησης


- Σαφές μήνυμα υπέρ του ευρώ στέλνει σχεδόν των 80% των ερωτηθέντων
- Την ίδια ώρα, σχεδόν οι μισοί λένε πως η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί την πρόταση των δανειστών για συμφωνία
- Διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα του... "πολέμου" με τους εταίρους
- 6/10 λένε "ναι" στην τακτική διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, περισσότεροι από 1/3 διαφωνούν
Την ώρα που η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της, ο λόγος έχει περάσει στους πολίτες, αφού η συζήτηση περί εκλογών έχει ξεπεράσει πια το... απλό φιλολογικό επίπεδο.

Η πρόταση των δανειστών ουσιαστικά... απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, με το χάσμα να μοιάζει αγεφύρωτο, παρόλο που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και στις τρεις ομιλίες του στην Βουλή το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκε αισιόδοξος, με αποκορύφωμα την φράση του πως "είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία".

Τι λέει όμως ο κόσμος σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων; Την αρχή έκανε χθες το newsIT δημοσιεύοντας την μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του η Alco, που έκανε τον γύρο του κόσμου και είχε ένα σαφές μήνυμα: Παραμονή στο ευρώ πάση θυσία και ανάγκη για άμεση συμφωνία με τους δανειστές.


Και νέα δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα, διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά" και η οποία κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 37,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 17,7%, το Ποτάμι με 6,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου η διαφορά φθάνει το 23,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 45% και την ΝΔ να ακολουθεί με 21,4%.

"Φάκελος διαπραγμάτευση"

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς και το Eurogroup, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τη ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική, ενώ το 35% εκφράζει τη διαφωνία του.

Ωστόσο, το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί την πρόταση των δανειστών προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και ο δανεισμός της χώρας, ενώ το 35% δηλώνει πως η πρόταση αυτή πρέπει να απορριφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το 79% τάσσεται υπέρ του ευρώ, ενώ μόνον το 19% προκρίνει τη λύση της επιστροφής στη δραχμή.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...