Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

«Πάλεψε μήνες για την Ελλάδα. Αλλά από προχθές το βράδυ η Ανγκελα Μέρκελ συνειδητοποίησε ότι όλα έγιναν μάταια», γράφει η Bild


- Οι τρείς λόγοι που η Ανγκελα Μέρκελ σκέφτεται το Grexit
- Πότε ράγισε το γυαλί για την καγκελάριο και αποφάσισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός
- Στην Γερμανία, γράφει η εφημερίδα ετοιμάζονται για επιβολή capital control στην Ελλάδα

Πρώτο θέμα είναι σήμερα η Ελλάδα στην γερμανική εφημερίδα Bild η οποία πλέον έχει αποφασίσει ότι το Grexit είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Όπως γράφει η εφημερίδα: «Πάλεψε μήνες για την Ελλάδα. Αλλά από προχθές το βράδυ η Ανγκελα Μέρκελ συνειδητοποίησε ότι όλα έγιναν μάταια». Και συνεχίζει: «Στις 00.20 όταν τελείωσε η τριμερής, ήταν ξεκάθαρο ότι είχε συμβεί αυτό που η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ποτέ δεν ήθελε να παραδεχθεί: Η ελληνική χρεοκοπία είναι ασταμάτητη!

Γιατί όμως πλέον η Μέρκελ σκέφτεται το Grexit;

- Στην δίωρη συνομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αμετακίνητος και απέρριψε τους όρους της ΕΕ
- Η αποστολή του ΔΝΤ στο Brussels Group αποχώρησε χθες αφού υπάρχουν μεγάλες διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση
- Η πίεση από το εσωτερικό του κόμματός της είναι μεγάλη.

Η Bild, περιγράφει και την διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ χθες στο υπουργείο Οικονομικών και εμφανίζεται σοκαρισμένη γιατί κατέβασαν την σημαία της ΕΕ από την ταράτσα.

Στο Βερολίνο ετοιμάζονται τώρα για το χειρότερο σενάριο, γράφει η εφημερίδα. Τι θα κάνουν σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Μιλούν για capital controls και ένα κούρεμα χρέους.

Ανώτατος γερμανός διπλωμάτης είπε στην BILD: "Η καγκελάριος γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν φτάνει".

ΠΗΓΗ ; newsit.gr

Περισσότερα...