Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ένα νέο μέτωπο φαίνεται πως αρχίζει δειλά-δειλά να διαμορφώνεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας που συνδυάζει προοδευτικότητα και μεταρρυθμιστική λογική.



Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη, ένα σημαντικό μέρος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και με τη στήριξη του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου όπως όλα δείχνουν μπορεί να αποτελέσουν την εναλλακτική "κεντροαριστερή" πολιτική απάντηση ανάμεσα στα διάφορα σενάρια που εξετάζονται, αν χρειαστεί, για μια νέα "πλειοψηφία" που θα κληθεί να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά παραμερίζοντας πολιτικά τα "βαρίδια" της "αριστερής" πτέρυγας του κόμματος και παράλληλα να διαμορφώσει τις νέες συμμαχίες που απαιτούνται στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο ίσως για να ξεκολλήσει "το κάρο από τη λάσπη".

Σε αυτή τη "συμμαχία" φαίνεται από τις κινήσεις και τα συμφραζόμενα του κ. Τσίπρα μπορεί να ενταχθούν και δυνάμεις από τη "κεντροδεξιά", καθώς το "φλερτ" με την "καραμανλική" πτέρυγα καλά κρατεί, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται μια ιδιότυπη σχέση με την "μητσοτατική" πλευρά καθώς δεν είναι καθόλου τυχαία η σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Μπακογιάννη η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με το πολιτικό "τρολάρισμα" του Αντώνη Σαμαρά.

Προφανώς το στοίχημα είναι η εθνική συνεννόηση πρωτίστως σε μια μίνιμουμ βάση και δευτερευόντως ίσως η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, αν και οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός και είναι πολύ πιθανό αυτό που βλέπουμε τώρα να είναι φως όσων "έσκασαν" σε παρελθόντα χρόνο.

ΠΗΓΗ : newsit.gr