Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μια αλλαγή στη κυβέρνηση της Ελλάδας βλέπει η γερμανική Handelsblatt. Τι προτείνει



"Το πιθανότερο είναι μία πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα", γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία ωστόσο απορρίπτει αυτό το σενάριο ως αντιδημοκρατικό και προτείνει να γίνει μία άλλη πρόταση στους Έλληνες πραγματικό κούρεμα χρέους για πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
"Το GREXIT δεν είναι το πιθανότερο σενάριο εάν η κρίση με την Ελλάδα κλιμακωθεί περαιτέρω", σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας: "Ούτε το Graccident, αλλά η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, δηλαδή μια αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα".


"Δε χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ για να βρει αυτή τη σκέψη ενοχλητική. Αλλαγή κυβέρνησης- το λεξιλόγιο θυμίζει τη νεοιμπεριαλιστική ύβρη της εποχής Μπους- Τσένι στις ΗΠΑ. Και μόνο η χρήση αυτής της λέξης είναι μία πρόκληση για τον πολιτισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής, ένα λεκτικό λάδι στη φωτιά της ήδη μαινόμενης αντιπαράθεσης. Μία πολιτική που έχει αυτό το στόχο, προδίδει τα δημοκρατικά ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αναφέρει και συνεχίζει:
"Για αυτό τονίζουν οι πιστωτές ότι εργάζονται για μία λύση. Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει δρόμος διατράνωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Το σκεπτικό- επιχείρημα πάει κάπως έτσι. Δεν έχουν ήδη χαθεί τα 330 δισ που έχουν δανείσει στην Ελλάδα οι πιστωτές; Γιατί να μη γίνει μία άλλη πρόταση στους Έλληνες: ένα πραγματικό κούρεμα χρέους έναντι πραγματικών μεταρρυθμίσεων ακόμη και στο ασφαλιστικό σύστημα".
"Και οι δύο πλευρές θα έπρεπε να σπάσουν πολιτικά ταμπού: Θα επικρατούσε αναταραχή και στο ελληνικό κοινοβούλιο και στο Μπουντεσταγκ. Ομως το αντάλλαγμα θα ήταν επιτέλους η πολυπόθητη ησυχία", καταλήγει.

ΠΗΓΗ  : news247.gr