Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο πρόεδρος της Ν.Δ μίλησε σε δραματικούς τόνους στην ΚΟ του κόμματος. Δήλωσε ότι εθνική συνεννόηση δε γίνεται με τον πρωθυπουργό που βγάζει τη χώρα από την Ευρώπη, αλλά με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Ταύτισε το “όχι” με την έξοδο από το ευρώ, προειδοποιώντας ότι αυτό δε θα επιφέρει διαγραφή του χρέους και ότι την επόμενη Τρίτη “ή θα κουρέψουν καταθέσεις ή θα μας πάνε σε δραχμή”

Σε τηλεοπτικό διάλογο με όλα τα κόμματα κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου όπως είπε να δουν όλοι ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι “του Τσίπρα, του Καμμένου και του Μιχαλολιάκου”.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ μίλησε σε δραματικούς τόνους. Δήλωσε ότι εθνική συνεννόηση δε γίνεται με τον πρωθυπουργό που βγάζει τη χώρα από την Ευρώπη, αλλά με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και προανήγγειλε κινητοποίηση των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ αλλά και συνεργασία με τοπική αυτοδιοίκηση και τα άλλα κόμματα “που θέλουν την Ευρώπη” υπέρ του “ναι”. Ταύτισε το “όχι” με την έξοδο από το ευρώ, προειδοποιώντας ότι αυτό δε θα επιφέρει διαγραφή του χρέους και ότι την επόμενη Τρίτη “ή θα κουρέψουν καταθέσεις ή θα μας πάνε σε δραχμή”.


Ο κ.Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, αντιμέτωπη με προοπτική πιθανής καταστροφής αληθινής καταστροφής χωρίς προηγούμενο σε καιρό ειρήνης
“Βρισκόμασταν σε κρίση εδώ και χρονιά, αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δε τη ζήσαμε. Βγήκαμε από κρίση τα τελευταία χρόνια και μέσα σε 5 μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή”, πρόσθεσε και απευθυνόμενος στους βουλευτές και ευρωβουλευτές της Ν.Δ επισήμανε ότι πρέπει να εξηγήσουν στον κόσμο ορισμένα πράγματα και τους κάλεσε να τα πουν όλοι παντού μέχρι την Κυριακή.
Οι κίνδυνοι του όχι σύμφωνα με τη ΝΔ
“Στο δημοψήφισμα λέμε ναι ή όχι στην Ευρώπη. Δεν ψηφίζουμε για σχέδιο συμφωνίας. Το όχι δεν είναι μόνο η έξοδος της χώρας απο το ευρώ , αλλά το χάος Το είπε πριν από λίγο και ο Γιούνκερ, το όχι είναι όχι στην Ευρώπη” , είπε.
“Η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε κατάρρευση και εθνικούς κινδύνους. Η οικονομία μας είναι αδύναμη τα πάντα εισάγονται απ έξω. Αν υπάρχουν αποθέματα πόσο θα κρατήσουν; Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;” συνέχισε.
“Με έξοδο από το ευρώ δε διαγράφεται το χρέος της χώρας”, σημείωσε επίσης ο κ.Σαμαράς, σχολιάζοντας ότι το χρέος θα είναι σε ευρώ και οι μισθοί θα πληρώνονται σε δραχμές. “ Θα χάσουμε το 50% του ΑΕΠ σε λίγες εβδομάδες, πάνω που είχαμε αρχίσει να ανακάμπτουμε”, πρόσθεσε.
Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με την προπαγάνδα του “προσπαθούσε να πείσει ότι ήξεραν που το πήγαιναν ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός Ευρώπης και εμείς κινδυνολογουσαμε”, προσθέτοντας: “Τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα έρθουν κλειστές τράπεζες και τώρα έχουμε κλειστές τράπεζες, κλειστά ΑΤΜ και κεφαλαιακούς ελέγχους”.


Απάντησε στις καταγγελίες της κυβέρνησης ότι οι ξένοι δε στηρίζουν τη χώρα, σχολιάζοντας ότι “είναι η κυβέρνηση που έρχεται και βγάζει τα μάτια του πιο παραγωγικού τομέα της χώρας του τουρισμού”.
Σχολίασε επίσης ότι: “Όπως η καρδιά στέλνει αίμα σε όλη τη χώρα έτσι και τράπεζες στέλνουν ρευστό στην οικονομία, είναι αρχή εμφράγματος αυτό που ζούμε” και διερωτήθηκε: “Πόση υπερηφάνεια έχει το να συνωστίζονται άνθρωποι σε ΑΤΜ, σουπερμάρκετ, βενζινάδικα;”
Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση. “Έλεγαν ότι θα βαρανε τα νταούλια κι τώρα τελικά χορεύουν την ελληνική οικονομία σε αναμμένα κάρβουνα. Ο Τσίπρας υποχρεώθηκε να κάνει λιτότητα 8 δισ ευρω και ούτε και με αυτή έκλεισε συμφωνία. Οι τράπεζες έκλεισαν και 15 Ιουλίου δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.
Αυτό είναι ταπείνωση, είναι σκλαβιά, είναι καταστροφή.”
Δημοψήφισμα παρωδία, πραξικόπημα, έκτρωμα
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι έλεγε ψέματα πως δε θα κάνει δημοψήφισμα και χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παρωδία, καθώς όπως είπε: “Δεν έχει αντικείμενο γιατί η πρόταση δεν είναι πια στο τραπέζι και τη δική τους πρόταση δε τη βάζουν στο δημοψήφισμα κι ας διαφέρει ελάχιστα” ενώ υπενθύμισε ότι νωρίτερα σήμερα ο Γιούνκερ εμφανισε μία διαφορετική πρόταση.


Έκανε επίσης λόγο για δημοψήφισμα- πραξικόπημα, καθώς αλλαζουν οι όροι διεξαγωγής με ΠΝΠ.
“Για να καταλάβετε πόσο δημοκρατικό δημοψήφισμα το στήριξε από αντιπολίτευση μόνο ΧΑ”, σχολίασε επίσης χαρακτηριστικά, μιλώντας για “δημοψήφισμα- έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και της ΧΑ”.
Απάντησε επίσης στις επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον των εταίρων. “Προσπαθούν να βάλουν το διχαστικό δίλημμα εμείς και οι κακοι ξένοι. Πριν διχάσουν τη χώρα μέσα, την απομόνωσαν στην Ευρώπη. Σηκώθηκαν κι έφυγαν από τη διαπραγμάτευση και πήγαν σε δημοψήφισμα πριν τελική πρόταση δανεισων που σήμερα παρουσίασε Γιουνκερ”, είπε, καταλήγοντας ότι πρόκειται για : “Έγκλημα εκ προμελέτης”.
Ο κ.Σαμαράς προειδοποίησε ότι όλοι καταλαβαίνουν πως αν βγει “όχι” η χώρα θα πάει σε νέο υποτιμημένο νόμισμα και πως “αν χρεοκοπήσουμε οι Ευρωπαίοι δε θα δίνουν ΕΣΠΑ, η Ελλάδα θα έχανε επτα δις το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια, αυτός είναι ο λογαριασμός του όχι”.
Εκτίμησε μάλιστα ότι: “Την επόμενη Τρίτη που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες ή θα κουρέψουν καταθέσεις ή θα μας πάνε σε δραχμή” και έδειξε συγκινημένος όταν είπε πως “εδώ είναι η Ελλάδα που θέλει να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης.
Στη συνέχεια έθεσε τα διλήμματα: “Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη, ψηφίστε ναι. Θέλετε να φύγουμε απο την Ευρώπη ψηφίστε όχι. Θέλετε ανοιχτές τράπεζες, ψηφίστε ναι. Θέλετε κλειστές τράπεζες ψηφίστε όχι” και πρόσθεσε ότι το ναι σημαίνει ότι αποτυγχάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τη χώρα εκτός Ευρώπης και πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στη διαπραγμάτευση, με τραυματισμένη σχέση με την Ευρώπη αλλά νέες δυνατότητες διαπραγμάτευσης.
“Εδώ δε συζητάμε καλή ή κακή συμφωνία, αλλά θα υπάρχουμε την επόμενη ημέρα” κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.


Οι κινήσεις της ΝΔ με στόχο το ευρωπαϊκό μέτωπο
Όσον αφορά στην κινητοποίηση της Ν.Δ υπέρ του ναι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγγειλε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας και την Παρασκευή στην Αθήνα. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς γίνονται ήδη επαφές με περιφερειάρχες και δημάρχους, ενώ κινητοποίηση θα υπάρξει και σε επίπεδο επαγγελματικών οργανώσεων.
Έκανε δε λόγο για συστράτευση με πολιτικές δυνάμεις και κόμματα θέλουν να μείνουμε Ευρώπη, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι “η υπευθυνότητα των πολιτών θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας Τσίπρα- Καμμένου- Μιχαλολιάκου”.
Απέσυρε δε την πρόταση του για εθνική συνεννόηση με την κυβέρνηση, λέγοντας ότι “εθνική συνεννόηση γίνεται πλέον με ευρωπαϊκές δυνάμεις όχι με τον κΤσίπρα που βγάζει τη χώρα από την Ευρώπη” και τον κάλεσε σε τηλεοπτικό διάλογο με όλα τα κόμματα ώστε “να δουν όλοι να αθροίζεται Τσίπρας- Καμμένος- Μιχαλολιάκος”.
Βουλευτές εγείρουν θέμα για το ένα ψηφοδέλτιο και ζητούν θετικά μηνύματα
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μετά την ομιλία Σαμαρά κεκλεισμένων των θυρών, με το λόγο στους βουλευτές αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε προγραμματισμένες συναντήσεις στη συνέχεια στη Συγγρού με παραγωγικούς φορείς.


Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο κ.Σαμαράς να ζητήσει από την Ολομέλεια τη διακοπή των εργασιών της Βουλής μέχρι την Κυριακή, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην το κάνει.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι το μήνυμα της Ν.Δ υπέρ του “ναι” πρέπει να είναι θετικό και όχι μόνο αρνητικό, να αναδειχθούν τα θετικά της Ευρώπης, όχι μόνο οι κίνδυνοι.
“Πρέπει να αναδείξουμε τον εθνικό κίνδυνο γιατι ο Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη και για την ασφάλεια της χώρας. Να τους καλέσουμε να επιστρέψουν στη διαπραγμάτευση μέχρι Τρίτη βράδυ, μετά δεν υπάρχει διακύβευμα”, επισήμανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός για να αντιμετωπίζει ενδεχόμενες παρατυπίες γιατί υπάρχουν πολλά κενά στη νομοθεσία διεξαγωγής δημοψηφίσματος και ζήτησε δύο ψηφοδέλτια γιατί η διαδικασία με ένα ψηφοδέλτιο δεν εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο.
Την ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή στο δημοψήφισμα και να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αποχής επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κώστας Γκιουλέκας τόνισε ότι είναι σημαντικό να δοθεί η μάχη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ: news247.gr