Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σήμερα πληρώνεται η δεύτερη δόση των 120 ευρώ από τις συντάξεις και η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων που στήθηκαν από νωρίς στις ουρές έξω από τις τράπεζες είναι μεγάλη. Παππούς πήγε από τις 11.30 το βράδυ για να πιάσει σειρά. Μεγάλες οι ουρές και στα ΑΤΜ. Τι λένε  οι συνταξιούχοι.



Από τα γκισέ των τραπεζών θα λάβουν το ποσό των 120 ευρώ οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα. Το ίδιο ποσό λαμβάνουν και οι συνταξιούχοι του εξωτερικού που ομοίως δεν έχουν κάρτα αλλά και οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Ουρές υπάρχουν και σήμερα στα ΑΤΜ όπου το ποσό ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, ωστόσο αυτό πρακτικά δεν ισχύει καθώς τα μηχανήματα έχουν στεγνώσει από 20ευρα και δίνουν μόνο 50ευρω.

Παππούς πήγε σε τράπεζα της Καλλιθέας από τις 11.30 το βράδυ!

Οι ουρές είναι και σήμερα...ατελείωτες με τους ηλικιωμένους που συναντήσαμε στην Καλλιθέα, να δηλώνουν αγανακτισμένοι που δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους, λεφτά για τα οποία εργάστηκαν σκληρά μια ολόκληρη ζωή.

Ενδεικτικό της ανάγκης των ανθρώπων αυτών για τα λιγοστά ευρώ της σύνταξής τους ειναι το γεγονός πως ένας παππούς πήγε εξω από τράπεζα από τις 11.30 το βράδυ και έμεινε εκεί όλη νυχτα προκειμένου να είναι βέβαιος οτι θα πάρει τα 120 ευρώ. Υπερβολικό θα πείτε...Ομως ποιος ξέρει τι ανάγκη είχε ο άνθρωπος αυτός που υπέβαλε τον ευατό τους σε τέτοια ταλαιπωρία;

"Μας έχουν βγάλει την Παναγία" λέει ο κύριος Αλέξανδρος.

Η κυρία Κατερίνα, συνταξιούχος του εξωτερικού που εργάστηκε στην Ελβετία μας λέει πως δε φτάνουν τα λεφτά για τις υποχρεώσεις της. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε "αφήνω τους λογαριασμούς απλήρωτους για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα. Πάω λαϊκή με 50 ευρώ και κοιτάω να περάσω με το υπόλοιπο κατοστάρικο".

Η συνονόματή της, κυρία Κατερίνα μας λέει πως με τα χρήματα αυτά πρώτα απ΄ολα θα πάρει τα φάρμακά της.

Ο κύριος Κώστας μας λέει πως έχει πολλές ανάγκες που θέλει να καλυψει με αυτά τα 120 ευρώ, κοινόχρηστα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ. "Πως θα τα πληρώσω αυτά;" αναρωτιέται και συνεχίζει λέγοντας "δε ξέρω τι θα απογίνουμε".

ΠΗΓΗ ; newsit.gr

Περισσότερα...