Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Περισσότερο μιλάει με την Άνγκελα Μέρκελ τις τελευταίες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας παρά με τη... σύντροφό του! Συμφωνία του πρωθυπουργού για νέα συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει γίνει ο... φόβος και ο τρόμος της ελληνικής κυβέρνησης και προκειμένου να μην μπλοκάρει τη συμφωνία με τους δανειστές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών με την Άνγκελα Μέρκελ!

" «Κάθε δύο ημέρες ο Τσίπρας τηλεφωνούσε στη Μέρκελ. Τόσο πολλά τηλεφωνήματα από Έλληνα πρωθυπουργό στη Γερμανίδα καγκελάριο δεν έγιναν ποτέ» έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

Το τελευταίο 24ωρο πριν "κλειδώσει" η συμφωνία με το κουαρτέτο για το νέο Μνημόνιο, έγιναν τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να μη γίνει αυτό που φοβόταν το Μαξίμου, να μην τορπιλίσει δηλαδή την τελευταία στιγμή ο Σόιμπλε τη συμφωνία, επιβάλλοντας δάνειο "γέφυρα", κάτι όμως που δεν θα... χάλαγε ούτε την ίδια τη Μέρκελ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε μια νέα τριμερή συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο, αφού θα υπάρξει και δεύτερος γύρος προαπαιτούμενων.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν του... χάλασε το χατίρι και αποδέχθηκε τη νέα τριμερή.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...