Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Έτοιμη για δικό της... κόμμα είναι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που εμφανίζεται να μην επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά να συνεργαστεί με αυτή ενόψει των εκλογών.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση δικού της πολιτικού φορέα, σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η πρόεδρος της Βουλής το μόνο που μένει είναι να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη δημιουργία του νέου κόμματος του οποίου θα ηγηθεί.

Η κα Κωνσταντοπούλου θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός της αμέσως μετά τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής. Πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή δηλαδή.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αποφασίσει και την τακτική που θα ακολουθήσει προεκλογικά αλλά και τις προεκλογικές της συνεργασίες. Μια από αυτές θα είναι με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία έχει... "στείλει" βουλευτές με τους οποίους διατηρεί στενές σχέσεις, τη Ραχήλ Μακρή, τον Γιάννη Σταθά και την Αγλαΐα Κυρίτση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει προτείνει στην ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας να δημιουργηθεί ένα οργανωτικό σχήμα, παρόμοιο με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2013, πριν "καταργηθούν" οι συνιστώσες. Δηλαδή, έχει προτείνει η κάθε οργάνωση που θα δεχτεί να συμμετάσχει στο εκλογικό μέτωπο, να εκπροσωπείται σε ένα κεντρικό όργανο από ένα ή δυο άτομα.

Αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου πιστεύει πως αυτό το σχήμα μπορεί να προσελκύσει κι άλλες οργανώσεις που σήμερα συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέπει με δυσπιστία την ανάληψη της ηγεσίας του νέου εκλογικού σχήματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και προτιμά να επιλεγεί η συλλογική ηγεσία.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...