Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Στο πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης, θεσπίζεται διάταξη στον Ποινικό Κώδικα, με την οποία γίνονται παράνομα τα "μόνο για Έλληνες" συσσίτια της Χρυσής Αυγής

 

Τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής "μόνο για Έλληνες" θα θεωρούνται πλέον αξιόποινες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπολος και βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θεσπίζεται ένα νέο άρθρο (361 Β του Ποινικού Κώδικα), με το οποίο τυποποιούνται ως αυτοτελή εγκλήματα ειδικής απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης οι ρατσιστικοί αποκλεισμοί από τις παροχές ή προσφορές αγαθών και υπηρεσιών που στηρίζονται σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παθόντος και διενεργούνται από καταφρόνηση.


Η καινούργια διάταξη αποτελεί ένα ιδιώνυμο αδίκημα, το οποίο θα ενταχθεί στα εγκλήματα κατά της τιμής και αναφέρεται ως εξής:
"Μετά το άρθρο 361 Α του Ποινικού Κώδικα προστίθεται άρθρο 361 Β ως εξής «1. Όποιος προμηθεύει αγαθά ή προσφέρει υπηρεσίες ή αναγγέλλει με δημόσια πρόσκληση την παροχή ή προμήθεια αυτών αποκλείοντας από καταφρόνηση πρόσωπα λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.


2. Εάν στην πράξη της προηγούμενης παραγράφου συμμετείχαν δύο ή περισσότεροι επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) έως είκοσι πέντε (25.000)ευρώ".
Αντιμέτωποι με αυτό θα θεωρούνται όσοι με ρατσιστικό κίνητρο αποκλείουν από παροχές και προσφορές αγαθών και υπηρεσιών σε τρίτους. Μεταξύ των αξιόποινων αυτών πράξεων -σύμφωνα με νομικούς- περιλαμβάνονται τα συσσίτια αλλά και οι αιμοδοσίες, τις οποίες οργανώνει η Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι είναι μόνο για Έλληνες.
Πλέον αυτή η πρακτική θα κρίνεται αξιόποινη πράξη, η οποία θα τιμωρείται ως πλημμέλημα.

ΠΗΓΗ : news247.gr