Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το κοινωνικό της πρόσωπο αποφάσισε να δείξει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει τόσο για το νοσοκομείο "κολαστήριο" των φυλακών Κορυδαλλού όσο και για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.



Το σύμφωνο συμβίωσης που θα εξισώνει τα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών με εκείνα των ομοφυλόφιλων ήταν μια ακόμη προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμφθηκε στις... καλένδες. Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν με αφορμή την εξομολόγηση του Κώστα Φαλελάκη στην κηδεία του συντρόφου του Μηνά Χατζησάββα, η κυβέρνηση βρέθηκε ξανά εκτεθειμένη.

Έτσι, αποφασίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια θα φτάσει στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το νομοσχέδιο για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια θα προβλέπει πως όσοι το υπογράφουν, θα αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με όσους έχουν παντρευτεί, όπως συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά καθώς και δικαίωμα διατροφής.

ΠΗΓΗ ; newsit.gr

Περισσότερα...