Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη επιβεβαιώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με την οποία επιβατική αμαξοστοιχία θα παραλάβει οικονομικούς μετανάστες από τον καταυλισμό για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.



Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής ξεκίνησε νωρίς το πρωί και, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν γίνει δέκα προσαγωγές μεταναστών, οι οποίοι κρατούνται στο Α.Τ. Ειδομένης.

«Η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παρέμενε αποκλεισμένη τις τελευταίες εβδομάδες, εξελίχθηκε με ηρεμία» σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.

«Έχει αποσυμφορηθεί η περιοχή, όπως και η σιδηροδρομική γραμμή, και ήδη πέρασε η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία» ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης, συμπληρώνοντας ότι η τοπική κοινωνία θα ηρεμήσει.

«Δεν θέλουμε να ξαναγίνει το ίδιο με εθνικότητες μεταναστών, που δεν μπορούν να περάσουν» τόνισε.

Κλιμάκιο του Δήμου Παιονίας καθαρίζει αυτή την ώρα την περιοχή, ενώ λεωφορεία με πρόσφυγες (σ.σ. από τις τρεις εθνικότητες στις οποίες επιτρέπεται η διέλευση -Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί) βρίσκονται σε απόσταση 15 χλμ. από την Ειδομένη και αναμένουν σήμα από την αστυνομία προκειμένου να προσεγγίσουν την ουδέτερη ζώνη.

Στο μεταξύ, πριν από λίγη ώρα αναχώρησαν από τον καταυλισμό στην Ειδομένη 16 λεωφορεία γεμάτα μετανάστες, με κατευθύνση την Αθήνα.

ΠΗΓΗ : antinews.gr

Περισσότερα...