Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσει τελικά την εκ νέου λειτουργία της η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας, καθώς η επαναφορά του θεσμού εντάχθηκε εν τέλει στο «παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης».

 

Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις που αφορούν την ενισχυτική διδασκαλία είχαν κατατεθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, μαζί με την επαναφορά της λειτουργίας της πρόσθετης διδακτικής στήριξης του λυκείου, ωστόσο είχε αποσυρθεί. Έτσι, κατατέθηκε εκ νέου, χωρίς την πρόβλεψη της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, στο «παράλληλο πρόγραμμα». Οι σχετικές διατάξεις θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Όπως προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ενισχυτική διδασκαλία θα εφαρμοστεί σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συνολικά στη χώρα, ένα εκ των οποίων θα λειτουργήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στην Αυλώνα. Επίσης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, στα κέντρα αυτά θα απασχοληθούν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον πίνακα αναπληρωτών. Το πρόγραμμα, που έχει στόχο την κάλυψη μαθησιακών αδυναμιών των μαθητών, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:

Για την Α' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.

Για την Β' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Για την Γ' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στο διευθυντή της σχολικής μονάδας είναι η 22α Δεκεμβρίου, προηγείται δηλαδή, της ψήφισης των σχετικών διατάξεων από τη Βουλή.

O αναλυτικός πίνακας κατανομής των Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr).

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr