Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μειώσεις κατά 100 ευρώ το μήνα στις μεσαίες συντάξεις, δηλαδή των 800 ευρώ, σημαίνει για τον Σάββα Ρομπόλη η απαίτηση της τρόικας για εξοικονόμηση 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.



Σύνταξη που θα φθάνει στα 500 ευρώ για όσους έχουν εργαστεί μέχρι 20 χρόνια, είναι η μετάφραση του Σ. Ρομπόλη στο σχεδιασμό της τρόικας.
Όπως εξηγεί η μέση σύνταξη το 2010 ήταν στα 1.500 ευρώ, σήμερα έφτασε στα 800 ευρώ και αν επιμείνουν οι δανειστές στην περικοπή 2,2 δισ. ευρώ από το συνταξιοδοτικό τότε οι συντάξεις από 800 ευρώ και πάνω θα μειωθούν γύρω στο 12%-13% δηλαδή κατά 100 ευρώ μηνιαίως.

Για αυτό και η κυβέρνηση τρέμει το ποδαρικό της τρόικας που αναμένεται στην Αθήνα περίπου στις 8 Ιανουαρίου. Αυτήν την φορά δεν θα έρθουν για ταξιδάκι 4-5 ημερών γιατί στην ατζέντα τους έχουν τρεις καυτές πατάτες, το Ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια αλλά και τις δημοσιονομικές τρύπες.

Τα περιθώρια για την κυβέρνηση γίνονται μάλιστα ακόμα πιο ασφυκτικά με δεδομένο πως το ασφαλιστικό θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την Βουλή εως τις 15 Ιανουαρίου.

Έτσι εξηγούνται και τα σενάρια για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές ώστε να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις. Γιατί το βασικό σενάριο του Μαξίμου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εως 1% ως τώρα απορρίπτεται από την τρόικα και ιδίως το ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...