Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σοβαρότατος είναι ο κίνδυνος για μεγαλύτερο μαχαίρι στις συντάξεις με τον ερχομό της τρόικας στην Ελλάδα, στις 18 Ιανουαρίου 2016, γιατί οι δανειστές αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών που περιλαμβάνονται στο σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.



Απρόβλεπτες εξελίξεις πυροδοτούν οι προτάσεις Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, γιατί εντός Ελλάδας σκοτώνονται η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση χωρίς να λογαριάζουν τις διαθέσεις των δανειστών.

Η τρόικα μπορεί να έρχεται στην Αθήνα σε 12 ημέρες, όμως ήδη έχει στα χέρια της το κυβερνητικό σχέδιο και τα πρώτα μηνύματα για τις διαθέσεις των δανειστών μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Οι ..θεσμοί, και κυρίως η ''σκληρή'' Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, όπου σταθούν και όπου βρεθούν διατυμπανίζουν την πλήρη αντίθεση τους στην αύξηση των εισφορών. Και αυτό είναι ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας γιατί αν επιμείνει να αρνείται η τρόικα τις αυξήσεις στις εισφορές τότε θα εμφανιστούν ακόμα μεγαλύτερα μαχαίρια για τις συντάξεις.

Στην προσπάθεια της να προλάβει τα χειρότερα η κυβέρνηση ξεκινάει ''περιοδείες'' στο εξωτερικό. Ο Γ. Κατρούγκαλος ετοιμάζει βαλίτσες για Γερμανία και Γαλλία ενώ δυσκολότερη αποστολή έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θα μπει στο στόμα του λύκου, δηλαδή με απλά λόγια θα έχει τετ α τετ με τον Β. Σόιμπλε.

ΠΗΓΗ ; newsit.gr