Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής

 

1 - 1 ½ κιλό χταπόδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
πιπέρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους πιπεριού
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ζυμαρικά (1 πακέτο της επιλογής σας)
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζετε μισό ποτήρι νερό, το χταπόδι, τα δαφνόφυλλα και τους κόκκους πιπεριού. (το χταπόδι βγάζει πολλά νερά και δεν χρειάζεται άλλο νερό). Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το κόβετε. Σουρώνετε το ζουμί από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Σε διαφορετική κατσαρόλα τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το χταπόδι και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το μισό κρασί, ρίχνετε το σουρωμένο ζουμί της κατσαρόλας, τη ντομάτα, το πιπέρι και τα βράζετε. Μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα και λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το μαϊντανό.
Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Όταν το χταπόδι πιει σχεδόν όλο τα υγρά της σάλτσας, το ανακατεύετε με τα ζυμαρικά. Πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, αφήνετε τα υλικά όλα μαζί να πάρουν μια δυο βράσεις.
Συμβουλή

Στο χταπόδι δε βάζουμε ποτέ αλάτι. Είναι αρκετά αλμυρό από μόνο του.

ΠΗΓΗ ; icookgreek.com