Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Κάθε χρόνο διάφοροι τουριστικοί οδηγοί προτείνουν τους top προορισμούς για να επισκεφτούμε.

Οι προτάσεις είναι πάντα μαγευτικές και κρύβουν όμορφες χώρες, ειδυλλιακά τοπία και σίγουρα, ταξίδια που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Μια τέτοια λίστα έφτιαξε και φέτος η ιστοσελίδα lonelyplanet.com, με τις χώρες να είναι η μια πιο όμορφη από την άλλη.

10. Αιθιοπία

Η χώρα της Αφρικής είναι ηλιόλουστη όλο τον χρόνο και όσο εξωτική φαντάζεσαι. Προσφέρει όλες τις δυνατές συγκινήσεις της άγριας ζωής, θεσπέσια κουζίνα αλλά και τον καλύτερο καφέ του κόσμου.

9. Μιανμάρ

Η αλλαγή ήρθε με τις εκλογές που έγιναν γα πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Τα προβλήματα δεν έχουν εξαφανιστεί αλλά η χώρα βαδίζει σε σωστή πορεία και είναι γεμάτη μυστικά, έτοιμα να τα ανακαλύψουν οι τουρίστες που θα την επισκεφτούν.

8. Ομάν

Το σουλτανάτο ακμάζει τουριστικά, με τα πολυτελή ξενοδοχεία του να υποδέχονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. Οι πτήσεις με προορισμό την αραβική χώρα έχουν αυξηθεί με το Ομάν να επενδύει εκατομμύρια στις τουριστικές του εγκαταστάσεις.

7. Μογγολία

Με τις επενδύσεις να αυξάνονται συνεχώς και την εξοχή της Μογγολίας να είναι πάντα μυστηριώδης και γοητευτική, η αραιοκατοικημένη ασιατική χώρα, έχει εξελιχθεί σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

6. Βερμούδα

Το νησιωτικό κράτος του Ατλαντικού, που βρίσκεται 1.000 περίπου χιλιόμετρα νότια της Βόρειας Καρολίνας, είναι πάντα ένας ελκυστικός προορισμός. Μαγικές παραλίες και πολυτελή ξενοδοχεία. Ότι πρέπει για χαλάρωση αλλά και για αυτούς που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.

5. Νεπάλ

Ο σεισμός του 2015 έκανε ζημιά στο Νεπάλ, αλλά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσα έμειναν ανέπαφα, όπως παραδοσιακή ναοί και μνημεία. Αν επισκεφτείς το Νεπάλ δεν θα θαυμάσεις μόνο μια πανέμορφη χώρα αλλά θα την βοηθήσεις και να σταθεί ξανά στα πόδια της.

4. Δομινίκα

Οι ντόπιοι λένε πως αν ο Χριστόφορος Κολόμβος αναστηθεί, η Δομινίκα θα είναι το μόνο νησί που θα αναγνωρίσει αμέσως. Η Δομινίκα έχει μείνει σχεδόν ανέπαφη από τον πολιτισμό, με σχεδόν πρωτόγονες παραλίες. Επισκεφτείτε την πριν αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα της.

3. Φινλανδία

Φέτος οι Φινλανδοί θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία τους, με τις εκδηλώσεις να έρχονται να προσθέσουν μια παραπάνω ομορφιά στην «χώρα των χιλίων λιμνών».

2. Κολομβία

Ο εμφύλιος πόλεμος και η εγκληματικότητα δεν άφηναν τον τουρισμό να αναπτυχθεί για πολλές δεκαετίες. Η εκεχειρία έχει ανοίξει της πύλες μιας πανέμορφης χώρας, με πολυτελή καταλύματα, με ανεξερεύνητες ζούγκλες και με πολύ όμορφες γυναίκες.

1. Καναδάς

Η αίγλη που έχει προσθέσει ο Τζάστιν Τριντό στον Καναδά, είναι αδιαμφισβήτητη. Όχι, βέβαια ότι την χρειαζόταν. Ο Καναδάς προσφέρει τα πάντα στους επισκέπτες του. Χιονισμένες εκτάσεις, δάση, βουνά, ασφάλεια αλλά και πανέμορφες μεγαλουπόλεις. Είναι ο topπροορισμός για το 2017, σύμφωνα με το lonelyplanet.com, και ίσως παραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμα μέσα στην δεκάδα.

ΠΗΓΗ: www.e-daily.gr