Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Είναι φτιαγμένα από χρυσό και διαμάντια.

Tα πιο ακριβά παπούτσια στον κόσμο δημιούργησε η σχεδιάστρια από το Ηνωμένο Βασίλειο, Debbie Wingham, τα οποία κοστολογούνται στα 15,1 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι ψηλοτάκουνα και έχουν διακοσμηθεί με μερικές από τις πιο σπάνιες πέτρες του κόσμου, όπως μεγάλα ροζ και μπλε διαμάντια. Επίσης έχουν τέσσερα μικρότερα λευκά διαμάντια των τριών καρατίων και άλλα 1000 που πλαισιώνουν το υπόλοιπο παπούτσι. Το φερμουάρ και η σόλα είναι φτιαγμένα από χρυσό ενώ το δέρμα τους είναι βαμμένο με χρυσή μπογιά 24 καρατίων και η ραφή τους έχει χρυσό νήμα 18 καρατίων. Το εσωτερικό έχει επίσης χρυσό νήμα και το τελειωτικό άγγιγμα το δίνουν τα δερμάτινα αραβικά λουλούδια.

Η Debbie Wingham δήλωσε: «Πολλοί πελάτες μου έχουν πολύτιμα κοσμήματα, τα οποία φυλάσσουν σε ασφαλή μέρη και τα φορούν μια ή δυο φορές στη ζωή τους. Χρησιμοποιώντας τους πολύτιμους λίθους για να σχεδιάσω ένα έργο τέχνης, μπορώ να δημιουργήσω κάτι που θα θαυμάζεται σε καθημερινή βάση».

Τα πολυτελή παπούτσια είναι παραγγελία για δώρο γενεθλίων από μια οικογένεια στο Ντουμπάι που δεν θέλησε να δώσει τα στοιχεία της.

Η Wingham δήλωσε ότι τα παπούτσια είναι το τελευταίο κομμάτι της ακριβής συλλογής της, καθώς σκοπεύει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί μόνο με την επιχείρησή της. Η ίδια διαθέτει έναν ξεχωριστό φούρνο, ο οποίος είναι γνωστός γιατί πουλά ευφάνταστες και ακριβές τούρτες. Μάλιστα είναι γνωστό ότι έχει φτιάξει ένα κέικ με κρυστάλλινα διαμάντια αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων για έναν ξεχωριστό πελάτη.

ΠΗΓΗ: www.news.gr

Περισσότερα...